Burn out Behandeling

Bij een burn out doe je er goed aan om professionele hulp te zoeken! Gebleken is dat je dan minder ernstige klachten ontwikkelt en eerder herstelt.  Je moet misschien even een drempel over, maar bedenk dat hulp zoeken ook een kracht kan zijn; in elk geval heeft het naar een psycholoog stappen voor een burn out behandeling niks te maken met gek zijn.  Probeer het jezelf te gunnen, het is zeker de moeite waard.

Actieve benadering:

Bij een burn out wordt vaak gedacht dat iemand gewoon even uit moet rusten en dat het ‘vanzelf weer over gaat’. Helaas is dat niet zo. De ervaring leert dat een benadering waarbij actief op een aantal zaken wordt ingezet, het beste ‘werkt’. Met andere woorden, niets doen helpt niet, het gaat niet vanzelf over door rust en tijd. Sterker nog, er is een grotere kans op piekeren en somberheid!

Wat je leert:

In een burn out behandeling leren we je hoe je weer energie kunt opbouwen. Hoe je signalen eerder kunt herkennen. Je leert zien hoe je in de burn out terecht bent gekomen en gaat jezelf beter begrijpen. Je leert om de valkuilen van je geest te ontdekken. En gaat kritische vragen stellen: wil ik dit echt? Zodoende wordt burn out een kans om nieuwe keuzes te maken. Om duidelijker te zijn bijvoorbeeld in wat je wilt en wat je niet wilt. Om minder te pleasen en meer dingen te doen die bij je passen en waar je blij van wordt. Om uiteindelijk gezonder en vrolijker in het leven te staan.

De behandelaar van Vitaal Werken zal zich optimaal in zetten om je te ondersteunen in je proces naar herstel.

Vertrouwelijkheid:

Vitaal Werken is onafhankelijk. De gesprekken zijn vertrouwelijk, en zonder toestemming wordt niet gerapporteerd.

Vragenlijsten

Gewerkt wordt met gevalideerde vragenlijsten, de UBOS, SCL-90 en 4DKL

Plan:

In een overzichtelijk plan worden diverse fasen onderscheiden. Eerst zal het energie niveau moeten worden hersteld; hierbij wordt stil gestaan bij de vraag wat energie ‘geeft’.  Vervolgens wordt een duidelijke analyse gemaakt van de factoren die aan de burn out hebben bijgedragen, op meerdere niveau’s (persoon-privé situatie-werk) en die een goed inzicht geven in wat energie ‘kost’.  Daarna zal een verander plan worden gemaakt, met als doel herstel en het vinden van een goed evenwicht. Het anders omgaan met stress en negatieve emoties zal daar een belangrijk onderdeel van zijn. Vitaal Werken beschikt over meerdere modules die ‘op maat’, dus naar behoefte, kunnen worden ingezet (organiseren/plannen; zelfvertrouwen; voor jezelf opkomen, slapen).

Gesprekken vinden plaats op kantoor. Soms, wanneer dat passend is, in de vrije natuur. Vitaal Werken beschikt over een locatie in Hoenderloo met veel rust en privacy, gelegen aan de rand van het bos.

Links:

https:/www.praktijkdestap.nl

Afbeeldingsresultaat voor afbeelding burn out